Menu Sluiten
Bezig met het laden van Evenementen

« All Evenementen

  • Deze evenement zijn geslaagd.

Award Night

mei 5 @ 20:00 - 23:00

Free

Geen filmfestival zonder ook talent te erkennen. Tijdens onze Award Night reiken we de volgende prijzen uit: Young African Filmmakers Award, Diaspora in Focus Award, International Student Jury Award, UNESCO Award, Audience Award én de Artist Award.

Met Guido Huysmans’ Young African Filmmakers Award (YAFMA) willen we jong Afrikaans talent in de kijker zetten.

Daarnaast is er dit jaar een nieuwe prijs: de Diaspora in Focus Award, geschonken door het Africa Museum. Films en verhalen gebracht door Belgen van Afrikaanse origine hebben een belangrijk plaats op ons festival, sinds dit jaar kunnen we hen een extra duwtje in de rug geven met deze award.

De Prijs van de Vlaamse Unesco Commissie focust op het thema immaterieel erfgoed. Dit gaat van de omgang met tradities en rituelen tot identiteit, samenleven, duurzame ontwikkeling … De vijf genomineerde documentaires brengen elk vanuit een eigen
benadering een van deze thema’s onder
de aandacht.

Aan het einde van de Award Night kan je genieten van een filmvertoning:

JASMIN’S TWO HOMES

Inka Achté, Hanna Karppinen l Finland, 2022 l 14 min

Documentaire

Gesproken: Fins / Ondertiteld: Nederlands

Belgische première

Jasmine’s vader verliet voor het oorlogsgeweld zijn thuisland Somaliland voor Finland waar zijn vier kinderen opgroeiden. Maar hij miste Somaliland, was het racisme beu en besloot met zijn gezin terug te keren. Dit levensveranderende proces wordt getoond vanuit het perspectief van Jasmin, een levendig meisje dat afscheid moet nemen van alles wat haar vertrouwd is, maar voor het eerst in haar leven vragen mensen haar niet meer waar ze vandaan komt.

-Special Mention Youth Competition op IDFA 2022

Deze film is online ook beschikbaar op Dalton

MERCI POUR VOTRE PATIENCE

Simon van der Zande / België, 2022 / 17 min.

Drama

Gesproken: Arabisch, Nederlands, Frans, Engels / Ondertiteld: Engels

Brusselse passagiers op een bus worden plots opgeschrikt wanneer Samuel, een Congolese immigrant, zijn ongenoegen over Europa luid begint te uiten.

Vanuit één cameraperspectief weet van der Zande met dit alledaags en herkenbaar verhaal een tragisch aspect van onze samenleving te belichten en een spiegel te houden voor de kijker.

-Film Fest Gent 2022 (winner audience award, special mention jury)

-Beste Debuutfilm Kortfilmfestival Leuven 2022

 

Dit event is toegankelijk voor rolstoelgebruikers. Heb je verdere vragen over de toegankelijkheid mail dan naar johan.vandenbossche@leuven.be of bel naar +32 16 27 28 78.

AFF logo

Details

Datum:
mei 5
Tijd:
20:00 - 23:00
Cost:
Free

Locatie

Kinepolis Leuven
Bondgenotenlaan 145/149
Leuven, Vlaams-Brabant 3000 Belgium
+ Google Maps
Translate »