Menu Sluiten
Bezig met het laden van Evenementen

« All Evenementen

  • Deze evenement zijn geslaagd.

Boekvoorstelling: 100 jaar om de zee te stoppen

april 18 @ 20:00 - 22:00

Free

Hoe Cuba zijn bevolking mobiliseert in een langetermijnstrategie tegen de klimaatverandering. Een tocht langs waterwonderwouden, zonnedaken, stadstuintjes en een wetenschap dicht bij het volk

Wie het klimaatnieuws volgt, is gewend aan deprimerende verslagen van COP’s en wanhoopskreten van wetenschappers. Dit verhaal is anders. Want vriend en vijand erkennen dat Cuba de enige plek op onze planeet is waar men een eeuw vooruitblikt. Hoe? ‘Tarea Vida’, zo heet het ambitieuze Cubaanse plan. Vertaald: Levenstaak. Die naam zegt alles. Tijdens hun boekvoorstelling ‘100 jaar om de zee te stoppen’ vertellen Julie Steendam en Isabelle Vanbrabant hoe Cuba het gebruikelijke kwartaaldenken ver achter zich laat en zijn bevolking mobiliseert. Voel je vrij om na de voorstelling naast jongeren van Youth for Climate ook zelf vragen te stellen aan de auteurs.

Dit event is toegankelijk voor rolstoelgebruikers. Heb je verdere vragen over de toegankelijkheid mail dan naar johan.vandenbossche@leuven.be of bel naar +32 16 27 28 78.

         

Details

Datum:
april 18
Tijd:
20:00 - 22:00
Cost:
Free

Organisatoren

Masereelfonds Leuven
Intal
Hart Boven Hard
Youth for Climate

Locatie

Oratoriënhof
Mechelsestraat 111
Leuven, Vlaams-Brabant 3000 Belgium
+ Google Maps
Translate »