Over ons

Mundo Moves brengt Leuven in beweging voor mondiale solidariteit!

Van 14 april tot en met 21 mei 2022 trakteren we het grote publiek op een waaier aan activiteiten op verschillende locaties in de stad. De programmatie varieert van docu’s en lezingen tot concerten of buurtfeesten. Dankzij partnerschappen met scholen, hoger onderwijsinstellingen, middenveldorganisaties en buurtcentra komt solidariteit voluit tot leven.

De grootste publiekstrekker is ongetwijfeld het vernieuwde Wereldfeest. Dit interculturele feest is het sluitstuk van Mundo Moves en zal op 20 en 21 mei  plaatsvinden op haar vertrouwde locatie: het Leuvense Bruulpark.

Mundo Moves ontstond uit een participatief traject tussen het Leuvense mondiale netwerk Mundia, Wereldfeest Leuven vzw en een 30-tal partnerorganisaties, in opdracht van van stad Leuven. Mundo Moves activeert, sensibiliseert en informeert een breed publiek rond internationale solidariteit, duurzaamheid, sociale rechtvaardigheid en eerlijke handel.

Mundo Moves biedt verenigingen een platform om hun werking voor te stellen aan het brede publiek. Daarnaast werkt Mundo Moves actief samen met partnerorganisaties zoals Afrika Filmfestival om de vele straffe Leuvense initiatieven te versterken.
Met Mundo Moves willen we die boodschap uitdragen en zoveel mogelijk Leuvenaars informeren en sensibiliseren over mondiale vraagstukken. Bovendien zullen we met Mundo Moves kruisbestuivingen tussen bestaande en nieuwe organisaties uit het Leuvense mondiale netwerk stimuleren om zo maximale impact na te streven op vlak van internationale solidariteit en rechtvaardigheid.

Mundo Moves in cijfers:

  • 1ste editie
  • 38 dagen
  • Meer dan 40 activiteiten & evenementen
  • Meer dan 55 co-organiserende organisaties
  • Meer dan 25 verschillende locaties
  • Honderden geëngageerde medewerkers en vrijwilligers
  • Eén Stadsfestival, één missie: Leuven in beweging brengen rond mondiale solidariteit
mm icon cloud

 

MM bloem

Stadsfestival voor mondiale solidariteit
Translate »