Wereldfeest vrijdag 20 mei


Hoofdpodium

enoh

18:00u – Enoh Maximum

Enoh Maximum is een Leuvens singer-songwriter. Er zijn niet veel jongeren die voor hun droom durven gaan, maar deze jonge Leuvenaar durfde te dromen en daar steunen wij hem in.

19:00u – Yaye Daro

Yaye Daro is een artiest die zijn verhaal op zo'n eerlijk mogelijk manier in zijn muziek probeert te delen. Hij wordt begeleid door de virtuoze saxofonist Divo Rojas Pavez. De muziek van Yaye Daro is beïnvloed door veel verschillende stijlen, maar in al zijn nummers zijn sterke hip hop invloeden te vinden. Hij beschrijft zijn set zelf als een unieke mix tussen kwetsbare intimiteit, een gezonde portie humor en een bom aanstekelijke energie.

20:30 – ProleteR

Benjamin Roca aka ProleteR is een Zuid- Franse artiest. Hij heeft zijn reputatie gemaakt als indie beatmaker. Zijn genre is een unieke mix  van old school swing en jazz met zware hiphop beats en soulvolle electro.
3k hip hop show ft dj

21:45 – Grand 3k Hip Hop show ft DJ Dysfunkshunal

Deze heren en dame (WIM, Vinci, Chinoir, Julio, Jelle, Maxxo Vision, Clank, Coi, A3haan, Fred Gata, Majé en Dj Dysfunkshunal) zijn jonge, opkomende talenten vanuit Leuven en omstreken. Ieder van hen heeft een unieke stijl en timbre. Zij zetten Leuven op de kaart en zorgen voor een muzikale vooruitgang.

Zijpodium

16:00 – Riquens 16

Riquens 16 is een Leuvense rapper. Hij groeide op in Syrië, maar vluchtte weg tijdens de burgeroorlog. Sindsdien timmert hij geduldig aan zijn muzikale carrière.

16:30
18:30 – Karibu x BURn
19:30

De studentenvereniging Karibu Leuven stelt samen met BURn het zijpodium beschikbaar voor iedereen die een gedicht, liedje, muzikale opvoering of spoken word wilt brengen. het moment laat ieder toe zijn, haar of hun persoonlijkheid en inzichten uit te drukken in een open en veilige omgeving. Zin om samen met ons nieuwe talenten te vieren? Kom dan zeker een kijkje nemen.

Wereldtent

16:30 – Boekvoorstelling

Boekvoorstelling 'Ik weiger te haten'.  Vier panelleden - Annemarie Gielen (Pax Christi Vlaanderen), Willem Staes (11.11.11), Guy Vanheeswijck (Universiteit Antwerpen) en Marcel De Prins (Onthaalgroep Vluchtelingen Herent) - gaan in gesprek met Geert Vervaele. Hij schreef een boek dat de mechanismen blootlegt die antisemitisme veroorzaken en in stand houden. 

18:15 – Doekoe workshop

Doekoe Workshop leert je omgaan met geld in het dagelijks leven en geeft je de nodige tips om te overleven met de middelen die je hebt. De workshop wordt gegeven door niemand minder dan motiverende spreker Mahad Abdi.


Stadsfestival voor mondiale solidariteit
Translate »